VASTGOED EN BOUW

Ook in de bouwwereld doet 3D printen snel haar intrede. Wat zijn de concrete voordelen: hogere creativiteit en kwaliteit van het ontwerpproces, aanzienlijke besparing in doorlooptijd, intensivering van het betrekken van de klant bij het ontwerpproces en presentatie van 3D geprinte modellen als marketing instrument.

Wordt er met BIM gewerkt of met Revit getekend dan heeft u al een digitaal 3D model. De stap naar een 3D fysiek model is dan niet ver. Daarmee krijgt u beter inzicht in een massastudie of (deel)ontwerp. Het idee achter het ontwerp komt tot leven. U kunt experimenteren met complexe en vrije vormen en deze snel laten zien in het echt.

Communicatie en snelheid: Met de opdrachtgever kan veel beter gecommuniceerd wordaen door gebruik van 3D schaalmodellen. Inzicht in verhoudingen en beleving van het ontwerp nemen drastisch toe ten opzichte van 2D/3D graphics. De architect kan zich richten op het ontwerp én de beleving die hij/zij wilt overbrengen. Een levendige presentatie en realistische weergave van een (eind)product is nu voorhanden. Het ontwerp en ontwikkelproces dat samen met een opdrachtgever doorlopen wordt, kan aanzienlijk verkort worden.

Verkoopondersteunend: Tenslotte kan met de klant overwogen worden om een full color maquette van het eindontwerp te laten printen. Dit gebeurt op geavanceerde machines waarvan er inmiddels meerdere in de Benelux voorhanden zijn. Deze maquettes kunnen vervolgens ingezet worden als marketinginstrument.

Modellering en verbeelding: reeds tijdens een massastudie kan een model eenvoudig geprint worden. Hierdoor wordt nauwkeurig inzicht verkregen in een ontwerp. Waardoor een discussie scherper gevoerd kan worden. Een product idee komt meer tot leven. Detailonderdelen kunnen op verschillende schaalniveaus en op schaal geprint worden.

Hiermee kunnen op locatie huizen geprint worden in allerlei nieuwe ook ronde vormen in tegenstelling tot de huidige vaak rechtlijnige bouw.

3D geprinte full color maquettes van nieuwbouw woningen of een bestaand huis werken verkoopondersteunend voor projectontwikkelaar of makelaar.