Het begint in het onderwijs.

De digitalisering van de samenleving neemt snel toe. Leren 3D ontwerpen en printen wordt komende jaren in lesprogramma’s in alle lagen van onderwijs opgenomen. Leerlingen bouwen kennis op en ontwikkelen vaardigheden die ze nodig zullen hebben.
Onze filosofie is dat leerlingen het meestal zelf of onderling willen uitzoeken. Door te ontwerpen en 3D printen leren ze probleemoplossend denken en creatief zijn. Ze leren zelfstandig werken en zijn verantwoordelijk voor het fysieke eindresultaat. Ze ontwikkelen tevens technisch en ruimtelijk inzicht.
We werken dus niet met inposant lesamateriaal dat verder nauwelijks gebruikt wordt. We vertellen niet vooraf hoe het moet. Wel trainen we de docenten zodat deze hun leerlingen een goede start kunnen geven en daarna faciliteren in het proces van 3D ontwerpen en printen. We hebben ruime ervaring met alle lagen in het onderwijs. Van groep zeven tot en met universitair. We bieden meer dan alleen een 3D printer. Voor scholen hebben we gerichte combinatiepakketten: printer, materiaal, training, technisch support & onderhoud. Mail ons dan helpen wij u verder.

“Together with 3D Maastricht, the STEM-II project is able to get children and teachers in the South Limburg region become familiar with 3D printing”

“In samenwerking met 3D Maastricht kan STEM-II kinderen en leerkrachten in het Zuid Limburgse onderwijs kennis laten maken met 3D printen”

André Nijboer, Coordinator Science, Technology & Society, Stichting Kindante Leren leren, leren leven